Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1493 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. január 31.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Szenes Hanna

Most...

Most, most szeretnék valamit mondani,
Valamit, ami több mint a szó,
Tarkább a színnél,
Zengőbb a rímnél,
Amit nem mondott előttem millió.

Valamit. Hallgat köröttem a föld,
Várakozón bámul rám az erdő,
Kíváncsi szemmel néz rám az ég is
Minden hallgat. És hallgatok én is.

Tátra, Biela-Voda, 1938.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!