Szerző

Tábori Piroska

költő, ifjúsági író, műfordító és szerkesztő

1892. november 20. — 1947. május 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1434 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2021. január 21.

Megosztás

Címkék

Tábori Piroska

Anyákról

Akinek van boruljon le elébe
És napsugárból, tiszta színjóságból
Fonjon, fonjon glóriát fejére.

Akinek van: jaj, soha meg ne bántsa,
Mert később úgy égeti majd az önvád,
Mintha mezítláb járna tűzparázsba!

Akinek van rejtse az üvegvárba,
Ahol az élet ezer baja gondja.
És a halál talán meg nem találja!

Akinek van, jaj, úgy örüljön néki,
Hogy az öröm szent imádsággá váljék;
Mely Istentől a boldogságot kéri!

...akinek nincs, az mérhetetlen árva.
S nem kárpótolja egy anyai csókért
A világ minden hetvenhét csodája!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!