Szerző
Bárd Miklós

Bárd Miklós

születési nevén Kozma Ferenc, költő

1857. február 26. — 1937. május 4.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1586 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. december 26.

Megosztás

Címkék

Bárd Miklós

Meghivó

Mivel a hegy nem jön, - én megyek a hegyhez.
- Kényszerű bölcsesség, illik Mohamedhez.
Csakhogy én nem jöttem kényszerűség végett,
Mikor szeretettel bejelentem néked:
Bizsereg a tavasz, erembe', vénámba',
Nem állom itt soká, kiszállok Földvárra,
S mint költöző madár, a nagy útban fáradt,
Elfoglalom megint elhagyott tanyámat,
Szép Ara-villámat.
S mikor ezt hűséggel bejelentem néked,
Kedves egy cimborám, teszem ezt a végett,
Hogy ami "magamé", legyen részed abba',
S mely ablak szemével néz a Balatonra,
Azt a szerény traktust úri mivoltában,
Jó szívvel, szép szóval néked fölajáljam.
Költözz bele, kérlek, érezd magad otthon,
Míg a kurta nyár tart, ne tengődj a gondon,
A zsongó víztükör vonzó közelében
Éld velem a nyarat balatoni fényben,
Fittyet hányva e rút, megfakult világnak. -
Bizakodva hívlak, szentül odavárlak.

1932. Kemény Árpád bárónak

Bárd Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!