Szerző

Vöröss István

költő és műfordító

1922. február 5. — 1947. március 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 578 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. december 9.

Megosztás

Címkék

Vöröss István

Este

A csillagok kigyúlnak az égbolton,
Este van már, ha mondom.
Gyere haza, kis Mariska,
Otthon vár rád Pali, Pista.

Otthon vár rád a vacsora,
Ugye korog a gyomrocska?
Hazamegy a kis Mariska,
Örül otthon Pali, s Pista.

Előbb játszanak egy kicsit,
De később mindenki elfoglalja az asztalnál a helyit.
Megvacsorál a Mariska, s utána lefekszik,
S a puha ágyban szépen, s lassan elalszik.

1931. június

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!