Szerző
Balázs Béla

Balázs Béla

író, költő, színész, rendező, kritikus és tanár

1884. augusztus 4. — 1949. május 17

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 771 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. december 7.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Balázs Béla

A nagy harangjáték

Életet keresek
S köröttem a szívek: csupa árnyék,
Mintha néma harangok közt járnék.
Ütöm, ütöm. Csak ha fájnak, élnek.
Amerre én járok, búg az ének:
A nagy harangjáték.

Némelyik eltörik.
Annak hangja halkan kísér engem.
Hazajáró lélek a lelkemben.
Úgy nő bennem a virrasztóének.
Nekem csak a kísértetek élnek,
A többit elfelejtem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!