Szerző
Szemere Miklós

Szemere Miklós

költő, műfordító, ügyvéd és politikus

1802. június 17. — 1881. augusztus 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 574 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. november 7.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Szemere Miklós

Bölcsődal

Szunnyadj pici rózsabimbó,
Szunnyadj, szunnyadj még!
Éjfél van még körülötted,
Homályos az ég.
Burkában szűz kebelednek
Még gyermekálmok pihennek:
Szunnyadj pici rózsabimbó,
Szunnyadj, szunnyadj még!

Szunnyadj pici rózsabimbó!
Álmaidnál őrt
Én állok virrasztva híven,
Én, anyád, - a föld.
Piros hajnalban szültelek,
Harmatcsöppel neveltelek.
Szunnyadj, szunnyadj! álmaidnál
Hű anyád áll őrt.

Szunnyadj pici rózsabimbó,
Szunnyadj édesen!
Mely fölnyissa kebled, nincs még
A tündér jelen.
Gyönyörök jövő tanyája,
Aranypillangó mátkája.
Szunnyadj pici rózsabimbó,
Szunnyadj édesen!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!