Szerző
Sajó Sándor

Sajó Sándor

költő, drámaíró és tanár

1868. november 13. — 1933. február 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1356 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. november 5.

Megosztás

Címkék

Sajó Sándor

Szob

Szob: gyermekemlék... rózsás nyári reggel...
Hajóraszállás: boldog izgalom;
A Duna képe, parti zöld hegyekkel,
Út Budapestre napfényes habon.

Szob: húszéves szív... szép apácazárda...
Valaki ott most német szót tanul;
Óh, mikor látlak, kedvesem, te drága?
S felelsz-e majd, ha kérdlek - magyarul?

Szob: Ipoly hídja, trianoni járom,
Égő gyalázat, százszor átkozott -
Végállomás egy bús országhatáron,
Szégyenkő, rajta egy szó, kurta: Szob...

1925.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!