Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1242 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. november 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Szenes Hanna

Búcsú

Elmentél. Soká integettünk.
Hordárok lármáztak megettünk,
S mi néztük, mint tűnsz egyre el.

Az élet elvitt. Boldog voltál.
A szíved mélyén tán daloltál,
S mi titkoltuk a könnyeink.

Szó nélkül, csendben hazamentünk.
Néztük a halvány kék eget.
A lelkünk titkon, láthatatlan
Most is utánad integet.

Balatonlelle, 1938 nyarán

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!