Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 624 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. október 21.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Szenes Hanna

Galuti lány hórája

Zajongó, rengő, dübörgő hóra
Elkap a forgatagába.
Öröm és búnak
Hangjai búgnak
Ragad a ritmus varázsa.

Dobban a láb, forog a lánc
Reszket a váll, lángol a tánc,
Liheg a dallam, az ének
Szótalan ima
A jövő, az alkotás Istenének.

Egyszerre csak...
Egy látomány lebeg amott.
Karom leválik a láncról,
A viharzó tánctól elszakadok.
A közeli-távoli magához láncol.

Tengerkék szemek, hallgató bánat.
Dacos a száj, kérdő, kemény.
Megejt a csend - állok dermedten
Száz között ketten - Anyám és én.

Készária, 1943. február 27.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!