Szerző
Lampérth Géza

Lampérth Géza

költő és író

1873. október 23. — 1934. november 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1019 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. október 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Lampérth Géza

Előttem - utánam

Előttem csupa kaczagó nők járnak,
Gőgösek, czifrák, pávák.
Ha kergetem, ők szinte szárnyon szállnak. -
Mikor a közelükbe érek
S utjukból lankadtan kitérek:
Ők utam állják.

Körülfognak, szürke pacsirtát engem,
Ez édes, ékes pávák.
S hidegek mig én kegyük hőn esengem. -
Ha rideg dacz lesz urrá rajtam
S lemond a csókról tikkadt ajkam:
Ők felkínálják.

Egy csók... kettő... s magamégető gőggel
Már el kell hagynom őket.
És - ki jöhetne tisztába a nőkkel? -
Elengednek ma... ám másnappal:
Búgó lágy galamb-alázattal
Utánam jőnek...

Lampérth Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!