Szerző

Tábori Piroska

költő, ifjúsági író, műfordító és szerkesztő

1892. november 20. — 1947. május 2.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 593 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 21.

Megosztás

Címkék

Tábori Piroska

Kenyér

Istenjóság örökös záloga,
Munka nyomán életté vált csoda.

Oly egyszerű, mint a nagy végtelen
S végzet, halál, amikor nem terem.

A gond, baj tőle mosolyba derül
S oltár szentsége, ha átlényegül.

Embert tápláló Isten-akarat
S nyomában sokszor a sátán arat.

Az éhező s a torkig jóllakott
Könnyen felejt ős-parancsolatot.

Hogy a kenyér lélek, nemcsak anyag.
Magának vesz rajt életet, ki ad!

De eladja lelkét s az életet,
Ki szükségből nevel gyűlöletet.

Istenjóság örökös záloga,
Add, hogy árulód ne legyünk soha!

A földi sár s az égi tűz frigye
Legyen bennünk a jövendő hite!

Testvérré tápláld, aki véle él,
Isten hozott, új, szent magyar kenyér!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!