Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 527 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 18.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Szenes Hanna

A Galil

Hegyeid, Galil, mint más hegyes föld,
Legelő, szikla, sárga és zöld.
S bordáid közt lenge árnypillék,
De ez a hegység nem a Galil még.

S mezőid is, mint más mezők éppen.
Ott rejlik titka a föld kebelében.
Nemes gyümölcse, lágy kenyérillat.
Hanem a mező sem lelke a Galilnak.

S fiaid olyanok ők is mint mások,
Mély barázdákat arcukba ásott.
Sok nehéz munkanap, forrók, kemények,
De fiaid Galil, ők sem a lényed.

Hegyeidben és a fiúk szívében
Sok ezredévek varázsemléke,
Melyet oly búsan méláz a chalil,
Az a Galil.

Nahalal, 1941. május 29.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!