Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 967 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 13.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Szenes Hanna

Nem vagy elhagyott

Nem vagy magányos. A tengered itt
Lágy csobogással érdeklődik
Reményeid és álmod iránt.

Mind reád vártak, vártak reád,
A part és a sziklák, a fövény, a fák.
Tudták, hogy eljössz egy vak éjszakából.

Odafent pedig ezernyi szem,
Megértik ők két társukat lenn
Kik könnyeket lopnak a tenger árjából.

Készária, 1943. július

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!