Szerző
Ölvedi László

Ölvedi László

költő

1903. május 22. — 1931. június 21.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 437 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. szeptember 6.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Ölvedi László

Első könyvemhez

Indulj utadra kicsi könyvem,
Kopogtass ajtón, zörgess ablakon.
Dús kincsek helyett hitemet adom,
Mert durva gáncs ám érhet könnyen.

Mások pórázán sohse jártam,
Nem takart engem idegen palást,
Nem is kerestem soha-soha mást,
Csak egy rózsát szikkadt határban.

Ami perzsel, nem a mi napunk.
Cenkek vére dúl ereinkben.
Futni, rohanni kéne innen;
Tudjuk, látjuk, mégsem akarunk.

Magot hintek kiégett földbe.
Lehet, hogy munkám meddő, hasztalan;
Ige kihül, az oltás nem fogan:
Dacos álmom derékba törve.

Ha így lenne, még azt se bánom.
Figyelj dobos a dóbverőre,
Hátha riad mégis előre
Túl majd a véres Golgotákon.

Ölvedi László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!