Szerző
Gárdonyi Géza

Gárdonyi Géza

eredeti nevén Ziegler Géza, író, költő, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja

1863. augusztus 3. — 1922. október 30.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 5579 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2012. november 24.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (36)

Gárdonyi Géza

Legszebb versem

Az első versem rossz és hosszú volt,
s tőlem egy holdas éjet elrabolt.
De benne állt, hogy arca gyönge rózsa,
haja arany, s a szeme kék írisz.
Nem akadt lap, mely kinyomtatta volna,
de nékem tetszett, s tetszett néki is.

Hogy elolvastam ott a kis-szobában,
ő piros volt, s én meghatott.
A kanári is fenn a kalitkában
kidugta orrát, s hallgatott.

- Köszönöm, - így szólt Vilma végül,
- gyönyörűszép e költemény:
hadd tegyem el örök emlékül!
- Elteheti, - feleltem én.

És ő az írást összehajtva
keblébe rejté gondosan,
aztán a karját nyakamba fonta,
s megcsókolt forrón, hosszasan.

Azóta írtam sok jobb verset,
- közölte néha tíz lap is,
de én azt tartom, s mondja Vilma is,
hogy az az első, bár senkinek se tetszett,
az volt a legszebb!

Gárdonyi Géza aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


starlit

2013. július 22. 15:26

hmm...:))

43Valeria

2013. január 19. 16:36

Gyönyörü szép szerelmes költemény!
Köszönöm, hogy olvashattam, bár lennék lés Vilma, kihez a verset rta!
Nemesné

Schmidt_Aladar

2013. január 17. 00:18

:)

dvihallyne45

2012. december 7. 20:50

Talán mi is így vagyunk az első verseinkkel!Ha másnak nem is tetszettek de nekünk biztos.

Marcsy

2012. december 4. 06:59

Vers a versről, nagyon jó. Tetszik:Hajdu Mária

100szorszep

2012. november 27. 21:47

Talán így igazabb az igazi!
Kata