Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2491 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. július 12.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Szenes Hanna

Percek tánca

A sötét utcán lámpafények.
Az égen izzó csillagok.
Szívemben mindig új remények,
Az élet útján ballagok.

Köröttem furcsa, titkos láncban
S földöntúli lázas táncban
A percek lejtenek.
Én nézem őket kérdő szemmel,
Kíváncsian és félelemmel:
Vajon mit rejtenek?

Némelyikük csupa derű,
Másik fájdalmas, keserű,
Az egyik édes, ölelő,
A másik lelket elölő.

Csak menjetek. Az újak jönnek.
Mind egyforma és mégis más,
Mert ez a tánc, mert ez a lánc
Maga az örök változás.

S a percek jönnek, nem köszönnek,
Nem búcsúznak, tovább úsznak,
Nesztelenül ellebegve
Végtelenből végtelenbe.

Budapest, 1937. február

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!