Szerző
Szenes Hanna

Szenes Hanna

magyar költő, brit ejtőernyős és izraeli nemzeti hős

1921. július 17. — 1944. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 538 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. június 10.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Szenes Hanna

Aratás

Fekete földünket szántja a népünk,
Aranyos kévét arat a karja,
Mire a kalász a földet takarja,
Színaranyától csillog a képünk.

Honnan az új fény, honnan az új hang,
Honnan a csendülő, zengő új ének?
Honnan az új harc, honnan az új hit?
Tetőled földem, tetőled Émek.

Nahalal, 1940.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!