Szerző

Kunoss Endre

ügyvéd és költő

1811. április 9. — 1844. június 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 875 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. április 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kunoss Endre

Kitárom reszkető karom...

Kitárom reszkető karom
Ölelni földedet,
Melyre záporként hullatom
Fiui könnyemet.
Szülöttidben csalatkozám,
Te hű s igaz, valál, hazám!

Fogadjad esküvésemet
Midőn kibújdosom,
Hogy szende, nyájas képedet
Szivemben hordozom
S amíg koporsom eltakar,
Leszek külhonban is magyar.

S hogy álmom édesebb legyen,
Hazám határin túl,
Maroknyi port viszek velem
Siromba zálogul.
Igy bármi távol ég alatt
Tőled nyerem nyugalmamat!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!