Szerző
Balázs Béla

Balázs Béla

író, költő, színész, rendező, kritikus és tanár

1884. augusztus 4. — 1949. május 17

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 840 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 17.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Balázs Béla

Ajánlás

Mit akarok? - Hiába minden.
Sohsem érezted szárnyaim szelét.
Ha világkincsét szórtam is eléd
Megcirógattál, mert szerettelek. -
És mégis vonz, mint az örvény, egy bánat
S mert meg se látod arany koronámat
Némán leveszem s áldozni megyek.

Előttem örök, nagy asszonyvoltod
A homályos, szent őstenger terül
Titokzatosan, érzéketlenül
Ringat világot, életet.
Meg se csobban, ha fejem lehajtom
Rövidéltű férfi én, a parton
És beleszórom véres kincsemet.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!