Szerző

Szentmiklóssy Alajos

költő, író és ügyvéd

1793. október 12. — 1849. április 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1369 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. március 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Szentmiklóssy Alajos

Berzsenyi Dániel születésére

A mikoron születél örömünnepet Ültek az Áon'
Szűzei, s a kecs adó isteni Chariszok is.
Bölcsődhez vígan szállt étheri szárnyakon a Szép'
Mennyei geniusza, s csókjait adta Reád.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!