Szerző
Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán

magyar író, költő, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő

1847. január 16. — 1910. május 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1215 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. február 12.

Megosztás

Címkék

Mikszáth Kálmán

Az uj testvérke

Tartsd hát lejebb kérlek Anna
Hadd lássuk a kis öcsikét,
Jaj de kedves, de aranyos
És a szeme milyen sötét.

Épen ream néz, azt hiszem.
Kuk! édesem! Tekints ide!
Itt van testvéred, Mariska,
Meg a másik a Terike.

Hanem azt fel nem foghatom,
Mikor hozta gólya néni?
Örökké vigyáztam, lestem,
De nem tudtam rajta érni.

Mi az Anna? Már elviszed?
A bölcsőbe vágyik menni?
Mig nem csókoljuk meg előbb.
Abból addig nem lesz semmi.

Mikszáth Kálmán aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!