Szerző
Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán

magyar író, költő, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő

1847. január 16. — 1910. május 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1120 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. január 26.

Megosztás

Címkék

Mikszáth Kálmán

Nyultörténet

A káposztáskert közelében,
Virágos, dús here között
Hat kis nyulacska elbeszélget,
A nyulak élete fölött.

Szólnak virágokról, mezőkről:
"Beh jó a szabad ég alatt!"
De im emlitik a vadászt is,
S a hatodik nyúl megszalad.

Vadász persze nem volt közelben,
Öt nyúl tehát bátran marad;
A hatodik, a gyáva kis nyúl
Ijedten rohan ezalatt.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!