Szerző
Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán

magyar író, költő, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő

1847. január 16. — 1910. május 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2509 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. január 26.

Megosztás

Címkék

Mikszáth Kálmán

Az esthajnali csillag

Legfényesebb csillaga az égnek,
Minden este ragyogok az égen,
A fák közül hozzátok benézek
S látlak immár álmosódó félben,
Aludjatok szépen!

Ágyatok már meg van puhán vetve
Ablaktokból láthattok fenn messze;
Nézzetek fel hozzam minden este
Álmatokat majd én szövöm össze
Ugyan, hogy szép lesz-e?...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!