Szerző
Ráskai Ferenc

Ráskai Ferenc

eredeti nevén Krausz Ferenc, író, költő és újságíró

1880. november 23. — 1942. október 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 719 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. január 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ráskai Ferenc

A kődobálók

Lelkem kertjének ajtaját
Örökké zárva tartom...
Virágjaim nem látja más,
Csupán a hajnalhasadás
S a csillagfényes alkony.

Őrzőjéül köröskörül
Szögsodronnyal kivertem
Féltett kertemnek kőfalát,
Hogy csinytevő ne mássza át.
— Így védem én a kertem.

Még sincsen benne virulás...
Hajolt, tört sok virágja...
Amint az álmok éje jő,
Odaoson sok csinytevő
S köveit átdobálja.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!