Szerző
Ráskai Ferenc

Ráskai Ferenc

eredeti nevén Krausz Ferenc, író, költő és újságíró

1880. november 23. — 1942. október 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 766 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. január 20.

Megosztás

Címkék

Ráskai Ferenc

Csábitás

Fehér az arcod, mint a hó,
A lelked színe rajta,
Fehér, pirulni nem tudó...
Soh' sincsen virradatja.

Be vágyom látni hajnalát!
Csak jönne már az óra.
Az ajkad már csak nyújtanád
Az első, szűzi csókra!

Tudom, hogy akkor pir szalad
Arcodnak szűz havára...
Ó szánd el, édes, hát magad
E hajnalhasadásra.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!