Szerző
Ráskai Ferenc

Ráskai Ferenc

eredeti nevén Krausz Ferenc, író, költő és újságíró

1880. november 23. — 1942. október 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 601 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2020. január 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ráskai Ferenc

Csak hagyjatok!

Csak hagyjatok, hagyjatok
Állni magamba’,
Csak hagyjatok nyugton
Leányszemek;
Bár rügyfakadásnak
Már itt van a napja,
Csak hagyjatok: —
Én nem szerethetek.

Lelkembe’ leányok
Nem nyitnak a rózsák,
Az én szivem
Épp most felejt, temet;
Most tépdesi álom-erdőm
A valóság...
Nem látok: —
Csak hulló falevelet.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!