Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1910 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. augusztus 28.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Reményik Sándor

Háromnapos csodák

Nekem talán így kellene:
Csak vándorolni a világon át,
És nem maradni egy helyütt sehol
Három napnál tovább.

Három nap mulva nagy fekete mozdonyt
Fogni kettőt is vonatom elé,
Füttyenteni, amikor üt az óra,
S nem nézni akkor visszafelé.

Nekem talán így kellene:
Csak vándorolni a világon át, -
Mert harmadnapra megfakulnak,
Meghalnak körülöttem a csodák.

Ha menni tudnék, menni idejében,
Idejekorán szállni új vonatra:
A csodák talán csodák maradnának,
Nem halnának meg harmadnapra!

Gróf Bethlen Györgynének

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!