Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1314 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. június 13.

Megosztás

Címkék

Czóbel Minka

Sietős út

Hold jön fel - nem érünk rá várni,
Virág int, - nincs időnk megállni,
Boldogok vagyunk, - de hiába -
Nem érünk rá a boldogságra.

Talán egy szép reménység csábit?
Távolabb szebb csillag világit?
Vagy édenkert lesz a világból,
Ha gyorsan "holnap" lesz a "má"-ból?

Oh, dehogy! - csak előre törve,
Türelmetlenül járunk körbe,
Hogy majd elszédülünk belé -
Ugy rohanunk a sir felé.

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!