Szerző
Lampérth Géza

Lampérth Géza

költő és író

1873. október 23. — 1934. november 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1143 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. május 8.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Lampérth Géza

Szerelmi intő

Szerelmesek - vigyázzatok.
Még akkor is, ha játszatok!

Vigyázzatok minden lépésre!
- Ti bűvös álomkertben jártok,
Hol szunnyadnak csodás virágok,
Várva: két szív hő egyverése
Keltse őket szent ébredésre.

Vigyázzatok oh, minden szóra!
- Nem kell épen nagy sorvasztó fagy
A zsendülő gyenge bimbónak.
Elég egy hűvös negyedóra;
És - sohsem lesz belőle rózsa...

Még akkor is, ha játszatok,
Szerelmesek - vigyázzatok!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!