Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 646 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. április 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Czóbel Minka

Királylányok holdvilágnál...

Királylányok holdvilágnál
                   Mennek szépen,
Mindegyiknek liliom van
                   A kezében.
Csak egyik, a legkisebbik,
                   Áll magába,
Ujja között égő piros
                   Szegfü szála.

Holdvilágnál mennek szépen
                   Királylányok,
Bibor bársony, sötét bársony
                   A ruhájok.
Csak egyik, a legkisebbik,
                   Hab-ruhája
Ezüstösen csillámlik a
                   Holdvilágba.

Királylányok, bársony pillék
                   Jönnek, szállnak,
Hosszú sorban köszönnek a
                   Holdvilágnak.
Csak egyik, a legkisebbik
                   Alig látja,
Majd beolvad ezüst csillag
                   Sugarába.

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!