Szerző
Balla Miklós

Balla Miklós

író, költő, újságíró és lapszerkesztő

1874. — 1912. november 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 606 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. április 15.

Megosztás

Címkék

Balla Miklós

Hortobágyon

Hortobágyi csárda mellett gyorsan száguld a vonat,
Hortobágyi csárda kutján nem itatnak már lovat,
Pusztabíró a ménestől nem huzza már a vámot,
Nem mutat már a délibáb Hortobágyon karámot.

Hortobágyi nagy ivóból kihallik a muzsika,
Míderben ül a söntésben csaplár lánya, Zsuzsika.
Német nótát húz a czigány, a vendég sört iddogál,
Zsuzsikának czilinderes jogászgyerek kurizál.

Kint a mezőt vetés alá szántogatja fel a nép...
Nem tudom én, olyan furcsa, furcsa nekem ez a kép!
Ugy szeretnék sírni, sírni, elsiratni valamit
Tán bizony a Sobri Jóska fakó lova nyomait...

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!