Szerző
Békássy Ferenc

Békássy Ferenc

költő, esszéista és huszár

1893. április 7. — 1915. június 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1029 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. március 20.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Békássy Ferenc

Amit álmodtam

1.

Amit éreztem
Amit elsírtam,
Arról álmodtam,
Versbe megírtam.

Szólott az ének
Sok szerelemről,
Kétes, borongó
Szenvedelemről.

Szólott az ének
De szépen, csengve;
S elszenderült rá
Szivem szerelnie.

2.

Fonnyadva lógnak
Száron a rózsák -
Összeszáradtak,
Megszűntek a nóták.

Gyarló akarat
Nagy erős gondja
Tompa vasát a
Szivembe nyomta.

S mikor a kínját
Tovább nem bírtam,
Ködbe takartam,
Versbe megírtam.

Cambridge, 1911., "Et sans rime et sans mesure Je chante par couverture. " - Christine de Pisan.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!