Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1738 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. március 18.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Czóbel Minka

Tavaszi eső

Kemény fenyüs hegyek
Lágy felhőkbe nyúlnak,
Szürke felhők sötét
Zöldjéhez simúlnak.

Világos zöld réten
Sárga kelyhek nőnek, -
Egyhangún hull cseppje
Tavaszi esőnek.

Zöldes szürke folyam
Elhaladó habja
Jön-megy, - mint az élet
Minden egyes napja.

Jön-megy, feltarthatlan'
Ködös messzeségbe',
Egy elhalad, más jön -
Soha sincsen vége.

Elfolyó habjába
Eső cseppek hullnak,
Parti sáslevelek
Hullámába nyulnak.

Apró lépésekkel
Kékes feketében
Sötét varju sétál
Világos zöld réten.

Parthoz ér, egy perczre
A folyamba bámul
S kimérten inni kezd
Elfolyó habjábul.

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!