Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 671 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. március 2.

Megosztás

Címkék

Czóbel Minka

Delelő

Pihennek a fűben
Szénagyűjtő lányok,
Kaszások pihennek -
Megnyugszik kaszájok.

Ez az Ő órája
Ő ilyenkor ébred,
Betölti örömmel
Az egész nagy rétet.

Száradozó füvet
Sáska, szöcske járja,
Kipattan a fűből
Megrezdülő szárnya.

Mohás göröngyökön
Zöld gyíkok siklanak,
Hajlongó virágok
Kékes árnya alatt.

Kövér, zsongó dongók
Járnak a virágon -
Tán már ember sincsen
Ezen a világon?

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!