Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 614 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2019. február 26.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Czóbel Minka

Pán szerelme

Sipolva megy erdőn, réten,
Körülette minden állat,
Mint vigan megy, talál egy szép
Ingó fehér virágszálat.

Lassubb lesz ugráló lépte,
Nedves szeme ragyogása,
Úgy elbámúl, úgy elfordúl,
Hogy a virág meg ne lássa.

Majd visszanéz, hozzá hajlik,
Meghatottság mosolyában,
Röstelkedve, halkan mondja:
"Édes drága virágszálam."

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!