Szerző
Reményik Sándor

Reményik Sándor

erdélyi származású költő, akinek verseit 1945 után politikai okokból évtizedekre száműzték a magyar irodalomból

1890. augusztus 30. — 1941. október 24.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 554 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. november 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Reményik Sándor

A betlehemes

Az ott Szeben -
Három fenyőfa közt elfér a képe.
A látcsövemen át
Nézem ezt a kis játék-skatulyát.
Oly óriásnak érzem magamat,
Oly vidám óriásnak,
Úgy megemeltek engem a Hegyek:
Jő, hogy kezembe fogjam, felragadjam
S magasra tartsam
Azt a messzi kis játék-skatulyát
És benne minden jajt s minden kacajt
És minden megfeszített életet:

Mint a jászolt a Betlehemesek.

Hohe Rinne, Szebeni-havasok, 1939. szeptember, Jékely Mártának

Reményik Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!