Szerző
Sárosi Árpád

Sárosi Árpád

rend­őr­ka­pi­tá­ny, költő és színműíró

1864. június 16. — 1930. április 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 793 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. október 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sárosi Árpád

Piros virág

Nem a tavasz az édes anyja,
Ki óvja-védi szerelemmel:
Életre hozza a December.

Halott erdők, havas mezőség
Bölcsője e piros virágnak:
Igéje ő a Messiásnak.

Szegénynek, búsnak: öröm-ének,
Hite: a kétségbeesettnek,
Ma: amit istenkezek vetnek. -

Szent mámor él az illatában,
Óhajtja csöppjét minden ember:
Jóságok kertje lesz December.

A jégszivek mind könnyé válnak
S a könyörület dús patakja,
Kincsét pazarul osztogatja. -

Csodák, bőségek, változások...
Betelnek a jövendőlések:
A népek egy akolban élnek.

Piros virág, te téli gyermek
Léted miért kis dal a máról?
Lehullsz, ha elröppent a mámor.

Sárosi Árpád aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!