Szerző
Czóbel Minka

Czóbel Minka

költőnő

1855. június 8. — 1947. január 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1090 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. szeptember 8.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Czóbel Minka

Szánalom

Édes uram Isten, de magad maradtál!
Szived nagyságából ezer kincset adtál
Az égnek, a földnek, a nagy mindenségnek,
Tégedet szeretni erény-e, vagy vétek?

Földi embernek még akadhatna társa,
Csak te légy elhagyva, az örök magányba?
Szánlak oly egyedűl, szánlak olyan árván, -
Felszállok én hozzád a fehérség szárnyán.

Czóbel Minka aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!