Szerző

Szombati-Szabó István

költő és műfordító

1888. január 1. — 1934. július 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 776 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. július 22.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Szombati-Szabó István

Folyó fátuma

Folyóvá lett: hát áradnia kell.
S a sorsa két part közt folyatja el.

E két part szűkít életet belé.
S menekül partlan távolok felé.

Fut, mert rohanni hajszolja a part.
S nem arra tart, amerre kedve tart.

Őrajta ivel két part közt a hid.
A híd köt s választ... s part nem közelít.

Két part közt ő visz csolnakot, hajót.
És mindig, másnak visznek a hajók.

És néki holtig, holtig futni kell.
És nem hagyja a két part holtig el.

És igy foly el a kedve, búja, vádja
Két part között... És egyik sem barátja.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!