Szerző
Dömötör János

Dömötör János

tanfelügyelő és költő

1843. december 20. — 1877. január 8.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 921 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 29.

Megosztás

Címkék

Dömötör János

Sóhaj

Rég beomlott sziklavárak
Felépülnek könnyedén,
De ott porlad, a ki meghalt,
Sülyedt sírja fenekén.

Rengetegben lezuhant fa
Vén gyökérből újra kel,
De a holtnak sírja zárát
Semmi kulcs se nyitja fel.

Tengerekről égre szállt csepp
Harmatgyöngyben visszaszáll, -
Oh, én édes angyalom, hogy
Végkép csak te távozál!

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!