Szerző
Szemere Bertalan

Szemere Bertalan

politikus és író

1812. augusztus 27. — 1869. január 18.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1158 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. április 29.

Megosztás

Címkék

Szemere Bertalan

A számkivetett

Isten hozzátok, szép halmok, és te, kies táj,
Hol bölcsőm rengett ősi fa árnya alatt.
Isten hozzátok, ligetek, s ti folyók is, örökre!
Árnyat, italt idegen föld nekem ád, mikor ád.
Messze bolyong a számkivetett már s vissza felétek
Lenge sohajja is oh, félve, titokba röpül.
Hamvaimat soha nem föditek ti, - de lelkem el-eljár
Esti fuvalmakban, nyögni hazám romain.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!