Szerző

Szombati-Szabó István

költő és műfordító

1888. január 1. — 1934. július 3.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1172 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2018. február 16.

Megosztás

Címkék

Szombati-Szabó István

Vadászás téli holddal

Most indul a Nagy Vadász
(Láthatatlan Madarász).
Itt vigyáz... Ott vigyáz...
Kire ránéz: csupa gyász.

Sólyma halkan rebben el.
(Lélek száll csak szebben el.)
Sólyma szálldos lenn: a Hold.
Fent a hold...
Egyre szálldos, míg lecsap
S ott terül el, kire csap...
Lent a holt.

Most indul a Nagy Vadász.
Kire ránéz: csupa gyász.
Fent a hold.
Lent a holt.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!