Szerző

Jékey Aladár

költő és műfordító

1846. január 7. — 1919. október 10.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 813 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. november 28.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Jékey Aladár

Az én fajom

Szeretnélek nógatni, ütni, tolni,
De csak szeretlek, én tunya fajom.
Tied vagyok, enyém vagy s egy tieddel
Vérem, szokásom, örömöm, jajom.

Büszkék vagyunk. Pipogyák s úri restek.
A fene bánja: volt s lesz valahogy.
Mink is talán majd dologsorba állunk,
Majd, majd s talán, ha minden mód kifogy.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!