Szerző
Endrődi Sándor

Endrődi Sándor

költő és író

1850. január 16. — 1920. november 7.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 933 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. október 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Endrődi Sándor

A jövendő nagyokra

Nem félek én, hogy egykor
Fölöttem összecsapnak
A feledés hullámi,
S erősebb, jobb poéták
Merész hangon dalolnak
Új dalt a szerelemről,
S jó borról a magyarnak.
Az Isten hozza őket,
S nőtesse nagyra mindet,
Édes vigasztalásul
A vérző szerelemnek,
A felhős honfibúnak!
De addig is, barátim,
Míg e derék legénység
Kirajzik a jövőből:
Töltsük meg vén kupáink'
A régi nóta mellett
A legjobb régi borral,
És koccintsunk vidáman,
Sőt lelkesen koccintsunk
A - jövendő nagyokra!

Endrődi Sándor aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!