Szerző
Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály

magyar költő, író, ügyvéd, a magyar romantika egyik legnagyobb alakja

1800. december 1. — 1855. november 19.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1867 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. augusztus 2.

Megosztás

Címkék

Vörösmarty Mihály

Andor panasza

Kis lány, nagy lány,
Mit ér; ha hamis?
Fölebb is, alább is,
A szomszédban is.

A kis lány ostoba,
Más elcsalhatja;
A nagy lány agyafúrt,
Megcsal szózatja.

Ily gonosz világban,
Én azt gondolám,
Ne legyen soha is
Egyhez kötve szám:

Csókolok, ölelek
Kettőt, hármat is,
S ha ezek közt sincs jó,
Akárhányat is.

S majd azt viszem haza
Víg szüret után,
Aki nem néz vissza
Legények után;

Kinek szeme nem jár
Minden szem után,
Kinek lába nem fut
Minden zaj után;

Aki nyomot nem hágy
Kis lába után,
Megy is, otthon is van,
Mégsem boszorkány.

1829 eleje

Vörösmarty Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!