Szerző
Tóth Lőrinc

Tóth Lőrinc

ügyvéd, kúriai elnök, dráma- és szakíró

1814. december 17. — 1903. március 17.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1249 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2017. július 17.

Megosztás

Címkék

Tóth Lőrinc

Panaszkodó uzsorás

"Oly magas a lakbér Pesten, nem győzi az erszény!" -
Rút, fösvény uzsorás, ezt nyögöd úntalanul.
Lám, olcsó szállást tudok én számodra, ha kérded:
Hí a fenyítőház, jó tanya lesz teneked.
Míg a hetyke legény, puszták fia, gyors paripát lop
S e kedvtöltésért börtöni éjbe kerül:
Zord ínségbe merült embertársidra vadásztál -
Rosszabb vagy, nyomorúlt, mint az a réti zsivány.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!