Szerző

Sáfáry László

költő

1910. november 16. — 1943. január

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1739 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2016. június 2.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Sáfáry László

Aranybogár

A kislány az erdőben kószált,
még sohasem fogta meg őt így a tavasz.
A földieperre rá se nézett,
csak a madarak énekére figyelt fel nyugtalanul.
Éppen két szerelmes aranybogarat nézett,
mikor utolértem,
a szeme nedves volt és ragyogó.
Keményre érett már két gömbölyű melle.
Az ő testét sem hűsíti már a folyó.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!