Szerző
Madách Imre

Madách Imre

magyar költő, író, ügyvéd és politikus

1823. január 20. — 1864. október 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1272 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. augusztus 23.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Madách Imre

Egy demagóghoz

Mint uj Mózes hozod pusztákra népedet;
Szép szóval tartod azt az ó manna helyett,
Elhalt Mózes, de a népé lett Kanahán;
Célt csak te érj, a nép elveszhet a pusztán.

Madách Imre aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


bruckerlaszlo

2016. január 9. 12:50

Biztos, hogy meghalt Madách Imre? Mintha köztünk lenne.