Szerző
Garay János

Garay János

magyar költő, író és újságíró

1812. október 10. — 1853. november 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 926 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. március 24.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Garay János

Deák szava és deák szavak

Nem hallhatta Deák szavait termében az ország,
S fájt vala a vesztés a haza rendeinek.
Egyki nagyot gondolt, s nagy rögtön szóla deákul,
S im az egész gyűlés halla deák szavakat,
Melyike, mondjátok, volt kínosb elviselésre;
Nem hallhatni amazt, vagy pedig hallani ezt?

Garay János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!