Szerző
Garay János

Garay János

magyar költő, író és újságíró

1812. október 10. — 1853. november 5.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 860 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2015. március 20.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Garay János

Ritornell

Kertünk alatt egy víg patakcsa mégyen,
Ott álltam én, ott ült ő gyermekével;
A gyermek almát tarta kis kezében.

Igy ül Madonna kisded Jézusával
Mester Corregio müvészi vásznán,
S a gyermek így enyelg a szent anyával.

De, mester! egyet képeden kihagytál!
Nem adva boldog férjet a csoporthoz -
Rajzomban ím a boldog férj is ott áll.

Garay János aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!